Workshops

– Bewegingen van de 5 elementen –
– Tibetaanse geneeskunde preventie en helen –

 


 

– BUTEYKO ademhaling –

 

een zelfhelende ademtechniek

 

toepasbaar
bij o.a.

 

astma, hyperventilatie, COPD, allergie,
Apneu, snurken, hoge bloeddruk,
verstopte neus, vermoeidheid, sinusitis…

Lu Jong

‘meditatie in beweging’

De oefeningen zorgen voor rust, kracht en helderheid. De vloeiende bewegingen gecombineerd met de adem zorgen voor ontspanning, energie en openheid.

Lu Jong is een Tibetaanse bewegingsleer, mindful yoga waarbij de adem een belangrijke rol speelt. De adem is de brug tussen lichaam en geest. Door de oefeningen en de wijze waarop je ademt, wordt de geest helder. Het is dan mogelijk vanuit je eigen ruimte goed aan te sluiten op je omgeving. Keuzes worden dan niet meer gemaakt vanuit emoties of gedachten, maar vanuit je hart.

Lu Jong zorgt ervoor dat het zelfhelend vermogen van het lichaam ondersteund wordt. Gezondheid ‘huist’ in de conditie van de wervelkolom.

Lu Jong zet je met beide voeten stevig op de grond. Je houding verandert en daardoor ook je manier van reageren. Je geeft jezelf meer ruimte, je voelt gemakkelijker aan wat je nodig hebt, wat werkelijk belangrijk is en het verandert de manier waarop je naar dingen kijkt.

De oefeningen zorgen voor openheid, acceptatie, vertrouwen en laten ons ervaren dat we nergens naar toe hoeven, we zijn er al. Van binnen zijn we ‘onvoorwaardelijke liefde’ en Lu Jong helpt het ons herinneren.
Lu Jong is toepasbaar voor iedereen! Ook bij bewegingsbeperkingen worden de bewegingen aangepast en geven evenzeer een bijzondere uitwerking. Aanbod op maat voor scholen, revalidatiecentra, teambuilding, e.d.

Hilde,
Gecertificeerd LU JONG docent Nangten Menlang International

Workshops

IN JE ELEMENT ZIJN

Inhoud per workshop:

R

Royale aandacht voor jezelf

R

Gronden en vitaliseren via Meridiaan Yoga en Aplomb Yoga

R

De deugd van aanraken en aan geraakt worden: proeven van Thai Yogamassage en ‘luie yoga’ in 2 tal

R

Herbergen in je aanwezige levensenergie: meditatie rondom een element