Workshops

SALUTOGENESE

oorzaken van gezondheid

1 dag    14-12-2024       PEER

De wel zeer bijzondere eendaagse cursus “Salutogenese, oorzaken van gezondheid” richt zich tot iedereen, is zeer bevattelijk en blaakt van gezondheid.

We beginnen om 11:00 uur en ronden af om 17:00 uur.
Na afloop van deze inspiratie dag is er de mogelijkheid om middels een vrije donatie je waardering te laten blijken.

Iedereen brengt een lunchgerecht mee (potluck). Koffie, thee en water worden voorzien.

Belangrijkste onderwerpen van de dag:

  • Hoe zorg je voor het behoud van je gezondheid?
  • Kun je bij jezelf herkennen dat je gezondheid achteruit gaat en (hoe) kan je dan nog bijsturen? Hoe kan je er voor zorgen dat de strategieën waar ons lichaam over beschikt optimaal hun functie kunnen uitoefenen? Hoe kunnen zo problemen opgelost geraken?

Dr. Birgit Spoorenberg  vertelt heerlijk en inspirerend in grote lijnen over ons afweersysteem, maakt duidelijk wat stress nu eigenlijk is en welk verband er is met o.a. voeding, beweging, bioritme, temperatuur en ademhaling.
Birgit laat heel duidelijk  zien wat er in het lichaam gebeurt als het door welke oorzaak dan ook onder druk komt te staan.

Je gaat zeker naar huis met inspiratie en zin om ervaring op te doen.
Gezondheid gaat ons allemaal aan.
Deze informatie hoort ieder van ons te weten!!

Vragen? Aanmelden?

https://cursussalutogenese.nl/aanmelden/   [email protected]

[email protected]     www.zijntussenin.be

         Het Bergsken (praktijk Dr. An de Vis)
Bergskensstraat 2
Peer

Workshop Hormoonyoga

“hoe invloed vergroten op je vitaliteit
en je daarin ontmoeten”

– Wat is het?
Hormoon Yoga is specifiek gericht op het verhelpen van hormonaal gerelateerde problemen en klachten. Een natuurlijke therapie dus, gebaseerd op basis van de oeroude Yoga. Daarom ook wel ‘Hormoon Yoga therapie’ genoemd. Door het toepassen van deze therapie kun je zélf de aanmaak van hormonen reactiveren.

De basis van de Hormoon Yoga is een combinatie van Hatha yoga, Energetische Yoga, Kundalini yoga en Tibetaanse vitaliteitstechnieken.
De serie is dynamisch met mooie rustige momenten en leidt tot snelle resultaten bij regelmatige beoefening. Naast een positieve invloed op de hormoonspiegel, vermindert of elimineert het symptomen die gekoppeld zijn aan de menopauze.

Hormoon Yoga is aan te raden voor iedere vrouw in elke leeftijdsfase. Specifiek voor vrouwen met hormoon gerelateerde klachten zoals ongemakken tijdens de overgang (opvliegers, stemmingswisselingen, slecht slapen), kinderwens, PCOS (Polycysteus-ovariumsyndroom) of menstruatieproblemen. Ook na zwangerschap is Hormoon Yoga een goede ondersteuning om de hormoonhuishouding weer in balans te brengen.

Vragenlijst voor deelname
in te vullen m.b.t. medische gegevens
(indicaties en contra-indicaties worden individueel besproken)

Informatie te bekomen via de nieuwsbrief of aanvraag via mail:
[email protected]

Lu Jong

‘meditatie in beweging’

De oefeningen zorgen voor rust, kracht en helderheid. De vloeiende bewegingen gecombineerd met de adem zorgen voor ontspanning, energie en openheid.

Lu Jong is een Tibetaanse bewegingsleer, mindful yoga waarbij de adem een belangrijke rol speelt. De adem is de brug tussen lichaam en geest. Door de oefeningen en de wijze waarop je ademt, wordt de geest helder. Het is dan mogelijk vanuit je eigen ruimte goed aan te sluiten op je omgeving. Keuzes worden dan niet meer gemaakt vanuit emoties of gedachten, maar vanuit je hart.

Lu Jong zorgt ervoor dat het zelfhelend vermogen van het lichaam ondersteund wordt. Gezondheid ‘huist’ in de conditie van de wervelkolom.

Lu Jong zet je met beide voeten stevig op de grond. Je houding verandert en daardoor ook je manier van reageren. Je geeft jezelf meer ruimte, je voelt gemakkelijker aan wat je nodig hebt, wat werkelijk belangrijk is en het verandert de manier waarop je naar dingen kijkt.

De oefeningen zorgen voor openheid, acceptatie, vertrouwen en laten ons ervaren dat we nergens naar toe hoeven, we zijn er al. Van binnen zijn we ‘onvoorwaardelijke liefde’ en Lu Jong helpt het ons herinneren.
Lu Jong is toepasbaar voor iedereen! Ook bij bewegingsbeperkingen worden de bewegingen aangepast en geven evenzeer een bijzondere uitwerking. Aanbod op maat voor scholen, revalidatiecentra, teambuilding, e.d.

Hilde,
Gecertificeerd LU JONG docent Nangten Menlang International

Workshops

IN JE ELEMENT ZIJN

Inhoud per workshop:

R

Royale aandacht voor jezelf

R

Gronden en vitaliseren via Meridiaan Yoga en Aplomb Yoga

R

De deugd van aanraken en aan geraakt worden: proeven van Thai Yogamassage en ‘luie yoga’ in 2 tal

R

Herbergen in je aanwezige levensenergie: meditatie rondom een element

Duur: 3 uur

Kostprijs: Afhankelijk van de locatie en het aantal inschrijvingen

Inclusief hand- out